Hvalpe pelsen

hunde-hvalpe

Hvalpe pelsen

En lille hvalp har meget fint fe hår, nemlig dejlig blødt og filter ikke men når din hvalp bliver omkring 8-9måneder vil 98% af alle ejere opleve at deres hvalps pels filtrer sammen. Dette gælder hvalpe af langhårede racer. Hvis man ikke fra starten har vænnet hvalpen til at blive børstet med en karte og kam kan det være svært for hvalpen af tolerer at blive holdt og børstet.
Det vil føles som om at pelsen filter i løbet af få timer og dette er ikke helt forkert, da hvalpen skifter pels og den gamle pels skal af og dette filtrer. I denne periode skal du være over pelsen hverdag, og du skal ALTID tjekke pelsen igennem med en grov kam med lange tænder så du er sikker på at der ikke sidder, filtrer i bunden af pelsen.
Du må ALDRIG vaske en filtret hund, da dette kun gør at pelsen bliver endnu mere filtret sammen, og bliver som en fårepels, hvor alt i bunden er helt filtret sammen. Der er ikke andet at gøre her end at klippe hunden helt ned og dette er ikke sjovt for hverken hund, hundefrisør eller dig som ejer.
Pelsskiftet vil foregå det næste år og pelsen vil filtre meget, det bliver meget mindre når hunden bliver omkring 2-3 år.
Hvor lang tid skal der gå mellem hver klip, jeg anbefaler hver 8 uge, for at undgå de store filtre.

Skriv til mig