Første hvalpebesøg

Det første hvalpe besøg

Væn din hund allerede helt fra hvalp af, at komme i bad, blive rørt ved, børstet, redt, klippet og i det hele taget give den fornemmelsen af at være til “frisøren”.

Dette giver hvalpen en god introduktion til det at komme på salon og vi snakker desuden omkring pelspleje og få tips og tricks til hvordan du takler pelsen i hverdagen.

Jeg anbefaler at i besøger hundesalonen inden hunden er 12 uger. Hunden er i denne periode i socialiseringsfasen og i denne periode vil de være meget nysgerrig på nye ting og vil ofte lagre disse oplevelser så den ikke i fremtiden vil blive bange at komme på salonen. Derfor bliver besøget på salonen til en positiv oplevelse så hunden i fremtiden vil være mere glad for at blive ordnet. Som hundeejer kan du også have stor glæde af dette.

Hvor ofte?

Du kan få din hund klippet når du selv synes at den trænger, for mange er dette når hvalpen er omkring 4 måneder gammel (16uger) da pelsen her er begyndt at vokse rigtig meget.

Ved at komme til hvalpetjek får du information om pelspleje, og hvordan du skal børste hunden. Hvalpen vil ikke blive vasket og klippet den dag, men vil blive løftet op i badekarret. Derudover vil der blive klippet negle evt. foran øjne, børstet og vejledning omkring børstning, og komme op på trimmerborderet. Til sidst snuse lidt rundt i salonen.

Første hvalpebesøg koster 350 kr. og du skal sætte 1 time af til besøget.
tag gerne et tyggeben med, så din hvalp kan ligge og hygge sig lidt, og på denne måde opleve turen til frisør som noget positivt.

Lidt hvalpe info omkring deres pels.

Når din hvalp bliver omkring 8-9måneder vil 98% af alle ejere opleve at deres hvalps pels filtrer sammen. Dette gælder hvalpe af langhårede racer. Hvis man ikke fra starten har vænnet hvalpen til at blive børstet med en karte og kam kan det være svært for hvalpen af tolerer at blive holdt og børstet.

Det vil føles som om at pelsen filter i løbet af få timer og dette er ikke helt forkert, da hvalpen skifter pels og den gamle pels skal af og dette filtrer. I denne periode skal du være over pelsen hverdag, og du skal ALTID tjekke pelsen igennem med en grov kam med lange tænder så du er sikker på at der ikke sidder, filtrer i bunden af pelsen.

Du må ALDRIG vaske en filtret hund, da dette kun gør at pelsen bliver endnu mere filtret sammen, og bliver som en fårepels, hvor alt i bunden er helt filtret sammen. Der er ikke andet at gøre her end at klippe hunden helt ned og dette er ikke sjovt for hverken hund, hundefrisør eller dig som ejer.

Når man klipper hunde helt i bund, kan man godt risikere at hunden får en anden kropsfornemmelse og kløer sig og man risikere også at klippe ind i hunden under behandlingen.
Pelsskiftet vil foregå det næste år og pelsen vil filtre meget, det bliver meget mindre når hunden bliver omkring 2-3 år.
Men du kan også vælge at klippe din hund i en smart frisure til stor glæde for både dig og din hund.

Hver 8 uge?

Du vælger selv hvor ofte du ønsker at komme på salonen, men for de fleste vil et besøg hver 8 uge være rigtig godt da et besøg på hundesalonen er godt givet ud.
Hundefrisører vil vaske hunden og vil ofte opdage hvis der er pels eller hudforandringer, problemer med øre, allergi og lignede.

Hundefrisøren vil klippe hundens negle så disse holdes nede så de ikke gror ind i trædepuder.
Og når man kommer ofte, så slipper du selv for at lave en masse pelspleje imellem klipningerne og kan bare nyde din dejlige hund.

pawprint

Skriv til mig

pawprints